Αρωματοθεραπεια

  Η αρωματοθεραπεία είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους φροντίδας για το σώμα και την ψυχή (άρωμα). Τα μυστικά του θυμιάματος φυλάσσονταν με την αυστηρότερη μυστικότητα, πέρασαν από γενιά σε γενιά ως κοσμήματα. Όλοι γνωρίζουν τις ευεργετικές επιδράσεις των διαφόρων γεύσεων: από τονωτικό (και αντικυτταριτικό) εσπεριδοειδή, αναζωογονητικό περγαμόντο σε χαλαρωτικά γαρύφαλλα. Το κύριο μυστικό αυτής της διαδικασίας είναι η διπλή επίδρασή της - ταυτόχρονα στο δέρμα και τη μυρωδιά.

Αρωματοθεραπεία
    Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία λαμβάνονται από μικροσκοπικούς αδένες σε πέταλα, φύλλα, στελέχη, ξύλο και φλοιό διαφόρων φυτών. Αυτά τα έλαια δίνουν στα φυτά μια χαρακτηριστική οσμή. Για να εξαχθεί το καθαρό αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιείται η διαδικασία απόσταξης. Η ουσία του φυτού εξατμίζεται και, μετά από ψύξη, διαχωρίζεται σε νερό και σε ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο αιθέριο έλαιο.
    Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία έχουν μια πολύ ευχάριστη οσμή, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά άρωμα. Όπως και πολλά άλλα φυτικά εκχυλίσματα, έχουν επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια, για την αντιμετώπιση παθήσεων. Τα έλαια προέρχονται από διάφορα μέρη φυτών. Αναμειγνύονται με άλλη ουσία (λάδι, λοσιόν ή αλκοόλ) και στη συνέχεια τοποθετούνται στο δέρμα, εισπνέονται ή ψεκάζονται στον αέρα. Μπορεί επίσης να γίνει μασάζ με τα έλαια στο δέρμα ή να χυθούν τα έλαια στο νερό της μπανιέρας.

‘Οσοι εξασκούν την αρωματοθεραπεία πιστεύουν ότι τα αρώματα των ελαίων διεγείρουν τα νεύρα στη μύτη. Τα συγκεκριμένα νεύρα στέλνουν κύματα στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τη μνήμη και το συναίσθημα. Με βάση τον τύπο του ελαίου, το αποτέλεσμα στο σώμα μπορεί να είναι χαλαρωτικό ή διεγερτικό. Τα αιθέρια έλαια θεωρείται ότι αλληλεπιδρούν με τις ορμόνες και τα ένζυμα και προκαλούν αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, τους παλμούς και άλλες σωματικές λειτουργίες. Άλλη θεωρία υποδεικνύει ότι το άρωμα ορισμένων ελαίων μπορεί ενδεχομένως να οδηγεί τον οργανισμό στην παραγωγή ουσιών που καταπολεμούν τον πόνο.

Η αρωματοθεραπεία μπορεί ενδεχομένως να προάγει τη χαλάρωση και βοηθά στην ανακούφιση του στρες. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως εγκαύματα, μολύνσεις, κατάθλιψη, αυπνία και υπέρταση. Ωστόσο μέχρι τώρα υπάρχουν περιορισμένες επιστημονικές ενδείξεις που να στηρίζουν ισχυρισμούς ότι η αρωματοθεραπεία προλαμβάνει αποτελεσματικά ή θεραπεύει νόσους.

 arpomatic-ferapy-.jpeg

gift card mas mas

                                                                                    massage-gift-640x331.jpg